Werkgroep Horeca

Werkgroep horeca is de drijvende kracht achter de bar. Wat deze werkgroep verzorgd hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Wat wel goed om te weten is welke regels we hanteren achter de bar.

Daarnaast is het ook goed om te weten hoe de drankjes verzorgd worden.
Zo staan we natuurlijk al jaren voor duurzaamheid, maar zijn we dit een aantal jaren geleden ook daadwerkelijk gestart uit te dragen door middel van duurzame glazen. Deze zijn gerecycled en worden dan ook ieder jaar opnieuw ingezet en wordt er dus niets op de grond gegooid! Je zult het gehele festival geen glas op de grond vinden en dat komt omdat we werken met een borgsysteem.

Hoelaat moet ik waar zijn?

We vragen je om minimaal een uur voor je shift aanwezig te zijn. In die tijd kun je jezelf melden, t-shirt aantrekken en richting je shift lopen. De vrijwilligersingang is aan de putsteeg nummer 4.

Waar moet ik me melden?

Let op: De vrijwilligersingang is verplaatst.

Dit jaar komen de vrijwilligers binnen via een poort langs de docenteningang van het Elde College. Dat is ter hoogte van de Putsteeg 4. Je meldt je bij het hek waar ‘vrijwilligers & artiesteningang’ weergegeven staat en kan je fiets achter het hek in de fietsenstalling parkeren. Je loopt vervolgens langs het Elde College aula, daar krijg je:

• Met het vrijwilligersbandje kun je via de backstage doorgang naar de vrijwilligersruimte in het Elde college. Draag dit bandje daarom zichtbaar en laat het zien bij de doorgang;
  • Je krijgt als vrijwilliger een T-shirt. Het is de bedoeling dat je dit shirt zaterdag én zondag draagt tijdens je diensten draagt, zodat je als vrijwilliger herkenbaar bent voor artiesten en bezoekers. Het T-shirt mag je na afloop houden;
  • Als je zondag rond etenstijd werkt, krijg je een bon voor het eten tussen 17.00 en 19.00 uur in de vrijwilligerscentrale in het Elde college;
  • Medewerkers krijgen elke dag die ze werken twee munten om te besteden op het festivalterrein;
  • Meld bij het vrijwilligers aanspreekpunt of je coördinator als je het terrein verlaat, zeker als je later nog een dienst hebt;
  • De coördinator van je werkgroep of zijn vervanger zorgen voor een beschrijving van je taak en zij vertellen je ook als er iets veranderd in de taak of het schema;
  • Als je je moet afmelden, bijv. door ziekte, geef dit door via ons e-mailadres vrijwilligers@stichtinganders.nu tot maximaal 5 uur voor je dienst. Later afmelden? Bel dan: 06 240 880 77 (Jaap Hoenderdos)
Waar moet ik aan voldoen?

Voor het bezetten van horecapunten dienen vrijwilligers aan de volgende eisen te voldoen:

• Boven de 16 jaar voor bedienende vrijwilligers
  • Boven de 18 jaar voor schenkende vrijwilligers
  • Boven de 21 jaar voor leidinggevende vrijwilligers
  • IVA-certificaat voor bedienende en schenkende vrijwilliger
  • Sociale Hygiëne voor leidinggevende vrijwilligers

IVA-certficaat

De Instructie Verantwoord Alcohol is voor verenigingen en stichtingen gratis te regelen. Wij maken hiervoor gebruik van http://www.vrijwilligerswerkacademie.nl/. Hier kunnen vrijwilligers zich inschrijven en de instructie online volgen. Na afronding krijgen zij een certificaat. Deze kunnen zij opsturen naar de horecacoördinator.

Wat is mijn rol achter de bar?

Tijdens de bezetting achter de bar zijn 3 rollen te onderscheiden:

• Uitgifte, doet de uitgifte van drank naar de klant
  • Schenken, zet de verschillende dranken klaar en vult de koelkasten
  • Barhoofd, aanspreekpunt en overziet de transacties
Hoe gaan we om met 18+?

Aan bezoekers onder de 18 jaar wordt geen alcohol verstrekt. Bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

Vrijdag – Elde Gala
Tijdens het Elde Gala maken we gebruik van twee kleuren bandjes

Dus wit bandje is geen alcohol

Zaterdag – 1 Ander Festival
Geen bandjes, maar ID controle aan de bar.

Zondag – 1 Ander Festival
Tijdens het 1 Ander Festival hebben alle 18+ bezoekers een bandje. Geen bandje is ID controle.

Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Na een eerste waarschuwing volgt bij een tweede overtreding verwijdering van het terrein.

Hoe werken de statiegeldbekers?

Vrijdag 18 uur tot en met 1 uur

Elde leerlingKleine bar
Sikko O.Kleine bar - barhoofd

Zondag 18 uur tot en met 24 uur

Er is bewust een uur overlap tussen de shifts. Hierdoor kan soepel gewisseld worden.

Lyana van E.Grote bar
Jules S.Grote bar